4 van de beste bezienswaardigheden in Zeeland (2020)

Een unieke vakantie in Zeeland.


ZEELAND, EEN ZÉÉR KINDVRIENDELIJKE VAKANTIEBESTEMMING!!!


Waarom is Zeeland een bijzondere vakantie bestemming?

Dankzij de vele kilometers aan stranden en het zonnigste weer van het Europese deel van Nederland trekt Zeeland jaarlijks miljoenen toeristen.

Nationaal Park Oosterschelde is uniek en moet u gezien en ervaren hebben. Ook de waterwerken. 

Daarnaast heeft Zeeland het Veerse Meer en unieke duinen en bossen. Veel zomerhuizen in Zeeland liggen aan zee en bieden een uniek uitzicht en gevoel van vrijheid.

Wandelaars kunnen in Zeeland hun hart ophalen want er zijn honderden kilometers aan wandelpaden. Maar ook voor een fietsvakantie is Zeeland ideaal.

Zeeland is een zéér kindvriendelijke vakantiebestemming. De stranden in Zeeland zijn veilig, breed en schoon en er is bijna op alle stranden toezicht door de kustwacht of strandwacht.

Ook voor watersporters is Zeeland geweldig. Aan de kust staat er meestal wind en daarom kiezen veel windsurfers en zeilliefhebbers voor een watersport vakantie in Zeeland. Haren in de wind, vrijheid en genieten.

Zeeland is perfect voor een visvakantie door de perfecte ligging aan de Oosterschelde, Westerschelde, Veerse Meer en de Noordzee.

Zeeland geeft het ultieme vakantiegevoel!!!


FAMILIEPRETPARK MINI MUNDI

Ontdek de wereld in het klein familiepretpark. Foto: www.minimundi.nl.


Dit familiepretpark in Middelburg bestaat uit drie delen: het bekende Miniatuur Walcheren, een overdekte binnen- en buitenspeeltuin en een pretpark met attracties. In het Miniatuur Walcheren is het hele eiland Walcheren exact nagebouwd op een schaal van 1 op 20. 

In het attractiepark maak je met de hele familie een spannend rondje in de achtbaan of een wat rustiger ritje in het treintje. Hier kun je zwieren en zwaaien in de schommelschuit of rondjes draaien in de 10 meter hoge ballonnentoren.

Daarnaast kun je ook nog genieten van de authentieke draaimolen. De ouders kunnen een oogje in het zeil houden vanaf het terras en genieten van een hapje en een drankje.

Met slecht weer kun je ook zeker terecht in Mini Mundi: in de overdekte speeltuin in het paviljoen kunnen kleine en grote kinderen eindeloos klimmen en klauteren. Hier vind je een uitdagende klimtoren, botsauto's en een klimvulkaan.

Bij de speeltuin zit ook een peuterhoek, hier kunnen ze veilig spelen op een zachte achtergrond en lekker bouwen met de supergrote bouwblokken!

Nog niet moe? De laatste energie eruit springen kan op het springkussen. Speciaal voor de jonge gasten is er het 0-4 jaar land; een ideale speelplaats voor de jonge ontdekkers met o.a. veel zacht speelmateriaal.


KLIMBOS ZEEUWSE HELDEN

Ben jij een held? Of gewoon dol op klimmen? Foto: www.klimboszeeuwsehelden.nl


Vlakbij het Noorderstrand vind je Klimbos Zeeuwse Helden. 

Hier kun je op avontuur tussen de bomen. Hoog boven de grond van boom tot boom met tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en vele andere klimonderdelen.

Daag je vrienden of familie uit voor een klimpartij. Samen leer je hier je grenzen te verleggen en je voelt hoog in de lucht de adrenaline stromen. 

Er zijn zes verschillende uitdagende parcoursen in het klimbos. 

Er zijn zes verschillende routes met bij elkaar zo'n 90 hindernissen en 12 ziplines, variërend van 2 to 10 meter hoog. De routes zijn geschikt vanaf 8 jaar en 1.30m lengte.

Voor de kleine kinderen, vanaf 5 jaar en 1.15m, is er een speciaal kids parcours!

Het is een leuke actieve beleving van de natuur voor gezinnen, scholen en bedrijven.

Voor zowel jong en oud, als voor beginnende en gevorderde klimmers is het een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit!!!

Klimbos Westerschouwen aan Zee, 100 meter vanaf het Noordzeestrand.

Bij de ingang van de boswachterij en het klimbos Westerschouwen ligt bospaviljoen de Zeeuwse Gasthut.

Hier kan je terecht voor een kopje koffie met wat lekkers en een eenvoudige lunch. In de Zeeuwse Gasthut combineren zij eenvoud met een ongedwongen, informele sfeer.

Telefoon: 0111-450045

E-mail: info@klimboszeeuwsehelden.nl SJAKIE'S CHOCOLADEMUSEUM

Het meest interessante chocolademuseum van de hele wereld Foto: www.chocolademuseum.nl


Sjakie's Chocolademuseum is het (H)eerlijkste chocolademuseum van de wereld, nergens krijg je de mogelijkheid om zoveel verschillende soorten chocolades naast elkaar te proeven.

Een leuke beleving als je van chocolade houdt!!!

Ze vertellen het verhaal van boon tot chocolade en alles dat daarbij hoort. In de sfeervolle ruimte nemen zij je mee naar Afrika, midden in de cacaoplantages.

Ze laten je cacao en chocolade zien, ruiken, voelen, proeven en delen.

Zodra je binnenkomt, ruik je de bitterzoete geur van chocolade en loopt het water je in de mond. Aan de wanden van het museum hangen metershoge foto's, waardoor je je op een cacaoplantage waant.

In de kelder van het huis maak je kennis met kruiden en specerijen die veel met chocolade worden gecombineerd.

Ben je geen liefhebber van chocolade dan is het mooi om te weten dat je met het bezoek aan hun museum ook nog een goed doel steunt.

Zij zijn aan het sparen om de Willie Wonka vakantie villa te gaan bouwen om gezinnen met langdurig zieke/terminale kinderen een welverdiende vakantie aan te bieden.

Zou je zelf graag aan de slag gaan met chocolade?

Boek dan een workshop en maak je eigen chocolade, bonbons of ga voor een culinaire proeverij.

In Sjakie's Chocolade Museum worden al je zintuigen geprikkeld!!!


DE KLEINE TOREN VAN BAARLAND

Gezellig eten in de gereformeerde kerk. Foto: www.dekleinetoren.nl


Verscholen in de Zeeuwse polders, tussen Goes en Middelburg, bevindt zich Baarland. Een van de mooiste dorpen van Zuid-Beveland.

Een zeer geliefde streek voor fietsers, wandelaars en toerrijders die houden van het landschap en de kleine dorpjes.

Alle dorpjes liggen ongeveer 3 km van elkaar en vormen samen een mooi decor. Er zijn talloze fiets- en wandelroutes uitgezet en vele lopen langs De Kleine Toren.

Restaurant De kleine Toren van Baarland, is uitgeroepen tot een van de vier verborgen parels van Zeeland. 

Aan iedereen wordt gedacht. Het restaurant is toegankelijk voor jong en oud, valide en minder valide gasten. Ook je huisdier is hier van harte welkom.

De prachtige locatie maakt dit restaurant ook ideaal voor feesten, partijen, congressen of workshops.

Je kunt hier kiezen voor een uitgebreide lunchkaart of een mooie a la carte kaart. Er wordt gewerkt met streekproducten van het land en uit zee.

Daarnaast heeft De Kleine Toren van Baarland ook een mooie wijnkaart met wijnen uit vele verschillende landen.

De kennis en vakmanschap van zowel de heren als het team zorgen voor een aangename combinatie tussen kwaliteit, smaak en beleving, zoals puur genieten hoort te zijn!!!