6 beste bezienswaardigheden en attracties in Overijssel (2019)

Noord, zuid, oost , west; in alle windstreken van Overijssel is er wel iets bijzonders te zien...


Het bestaat nog: een plek in Nederland waar het leven puur en ongecompliceerd is. Waar je kunt genieten van uitgestrekte natuurgebieden, kilometerslange fiets- en wandelpaden, karakteristieke dorpen en historische steden.


Overijssel is een van de 12 provincies van Nederland. Het grenst aan de provincie Drenthe, Friesland, Flevoland, Gelderland en het buurland Duitsland. 

De hoofdstad van Overijssel is Zwolle. Overijssel wordt ook wel de "Tuin van Nederland" genoemd, want het heeft een grote hoeveelheid aan natuur.

Je kunt Overijssel onderverdelen in 3 delen: De kop van Overijssel, Salland en Twente.

Elke streek heeft zijn eigen uiterlijk. In de kop van Overijssel tref je veel water (meren) aan, Salland heeft heuvels met veel weilanden en in Twente zie je veel bossen. 

Overijssel is een combinatie van natuur en historische steden en valt het best te voet of met de fiets te ontdekken.

De rivier de Ijssel heeft hier eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld. De provincie dankt zijn welvarende Hanzeatische verleden aan deze rivier. 

Vandaag de dag zorgt de rivier voor een groen en gevarieerd landschap en ongerepte natuurreservaten die elk jaar vele toeristen trekken.

De grootste attracties van Overijssel zijn het Hanzeatische verleden, de Nationale Parken en de culinaire specialiteiten. Duik in het roemrijke verleden van Hanzesteden zoals Deventer en Zwolle. 

Een bezoek aan Giethoorn, 'het Venetie van het noorden', is een must. Om maar te zwijgen over de duizenden vogels die broeden in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Ongeacht in welke tijd van het jaar u Overijssel bezoekt, het is er altijd prachtig!!!


DUCKVILLE

Een leuk dagje uit in een 2CV. Foto: Duckville.


Voorbij?????

Niets is voorbij want de eend mag dan al bijna 65 jaar oud zijn, u kunt er nog steeds van genieten. Zij hebben er een aantal geconserveerd zodat u met het dak opgerold kunt genieten van de zon en een van de mooiste stukjes van Nederland.

Dit moet je echt eens doen: een mooie tocht maken door het prachtige landschap van Twente en de Achterhoek met een schattig 2CV eend van Duckville.

Toer over kronkelende landweggetjes, tuf door bossen en velden in een nostalgische eend. Lekker zonnetje erbij? Rol het dak op om het echte nostalgische oldtimergevoel te ervaren.

De dorpsgarage in Diepenheim is het startpunt voor de mooie tochten met een 2CV. Hier begin je met koffie en een lekker hapje. Ga daarna zelf op ontdekkingstocht door het afwisselende landschap van de Achterhoek of Twente.

Duckville heeft ook mooie routes die je alleen maar hoeft te volgen. Achter in de auto is genoeg plek voor een grote picknickmand. Die kun je zelf vullen, maar dat kan Duckville ook voor je regelen. Dat geldt ook voor een lunch of een leuke activiteit na afloop.

In een eend is plek voor maximaal 4 personen. Erg leuk is bijvoorbeeld het Familie arrangement. Tijdens deze tour met de 2CV maak je een stop in de buurt van Borculo voor een potje Boerengolf.  Eindpunt is in Diepenheim, bij camping Molnhofte. Hier is het heerlijk genieten van een barbeque.

Toeren in een 'lelijke eend' van Duckville in Diepenheim leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, weekendje weg en vrijgezellenfeest.

Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.


RECREATIE PARK HET HULSBEEK

Een fantastische dag uit in de natuur.  Foto: Recreatiepark Het Hulsbeek.


Een dagje vakantie.... voor het hele gezin!!!

Het Hulsbeek is een toplocatie gedurende het hele jaar. Het maakt niet uit hoe oud je bent, iedereen kan ontspannen en plezier beleven in en rond de zwemvijvers.

Er is een schitterende natuurlijke omgeving en alle onderdelen zijn aanwezig voor een sportieve en avontuurlijke uitdaging.

Wat kan er niet in Recreatiepark Het Hulsbeek?

Op het voormalige landgoed bij Oldenzaal kunnen bezoekers zwemmen, surfen, wandelen, karten, vissen en watersporten. 

Het Hulsbeek is een voormalige landgoed dat in de jaren zeventig is omgetoverd tot een schitterend recreatiepark. Veel van het oude landgoed is bewaard gebleven.

Er zijn veel mogelijkheden voor zowel groepsactiviteiten als activiteiten die op individuele basis kunnen worden ondernomen.

Recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, themafeest, trouwlocatie of trouwfeest. 

Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassen en ouderen.

Er zijn tal van leuke activiteiten te doen voor jong en oud. En dit is nog lang niet alles...

Kom langs op recreatiepark Het Hulsbeek en beleef elk uur volop avontuur!!!


DRAGONHEART

Terug in de middeleeuwse tijden. Foto: Dragonheart.

Dragonheart is een boerdrij op Erve 't Stroink in Enschede Zuid waar een echte Ridderwinkel in is gevestigd.

Eigenaar Martin Kuyer begon in 1999 in zijn huis in Almelo een ridderwinkel, die voor Nederland uniek was.  Het assortiment bleef niet beperkt tot middeleeuwse voorwerpen en werd al snel uitgebreid met Gothic kleren en andere attributen. 

In 2007 ging Kuyer in op een aanbod van de gemeente Enschede, die hem een bijzondere locatie bij de wijk Stroinkslanden aanbod. Om bijzondere activiteiten en ondernemerschap in deze wijk te stimuleren, mocht Dragonheart zich vestigen op Erve 't Stroink, op de grens van Enschede en het buitengebied van de stad.

Dragonheart biedt de bezoekers een beleving, waarbij alles zo veel mogelijk aan de Middeleeuwen herinnert. Wapentuig, muziek, kleding, alles versterkt elkaar en geeft bezoekers het idee dat ze het dagelijkse leven achter zich hebben gelaten.

Dragonheart heeft een winkel met replica's van Middeleeuwse voorwerpen, organiseert buitenactiviteiten en is een platform voor studieactiviteiten voor liefhebbers.

Naast de winkel biedt Dragonheart buitenactiviteiten. Populair zijn het (kruis-)boogschieten en het werpen met bijlen en speren.

Ooit een uil van dichtbij gezien? Kom naar de Uilentuin van Dragonheart en geniet van deze vogels. Van sneeuwuilen tot oehoes en van laplanduilen tot oeraluilen.  Dragonheart laat in de Uilentuin vier soorten uilen zien in erg grote verblijven.

Dragonheart is een bijzonder bedrijf!!! Van Ridderwinkel tot een leuke Uilentuin, van Trouwlocatie tot Activiteiten en van een Echte Taxidermy Room tot een Middeleeuws Genootschap!!!

Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen!!!


RESTAURANT HULSBEEK

Eens goed eten en genieten op het terras. Foto: Restaurant Hulsbeek.


Restaurant Hulsbeek is gelegen op Landgoed Het Hulsbeek in Oldenzaal. 

In de omgeving vindt u zwemvijvers, zandstranden, bos, heide, visvijvers en uitgebreide mogelijkheden met o.a. sauna en wellness, manege, outdoorpark, boomklimpark, voetbalveld, beach volleybal en beachvoetbal, karten, quadrijden, wandel-, fiets-, en ATBroutes en klootschietbaan.

Voor kinderen is er een avontuurlijke klimbaan over de beek met waterspeeltuin. Kortom, een geweldige omgeving voor jong en oud, ontspanning en activiteiten!!!

Het restaurant Erve Hulsbeek is dagelijks geopend. Overdag kunt u altijd terecht voor een kopje koffie of iets lekkers van de kleine kaart.

Zij zijn gemakkelijk te vindem op Het Hulsbeek in Oldenzaal en ook vanaf de zonneweide kunt u eenvoudig het bruggetje oversteken om te genieten van een drankje op hun rustig terras.

Zij verzorgen een intiem a la carte diner, een luxe buffet, een high tea of een gezellige barbeque. Ze bieden de mogelijkheid om direct online een tafel te reserveren in hun restaurant in Oldenzaal. Een besloten diner, private dining, in een aparte ruimte kunnen zij voor u verzorgen.

Eens gezellig met een groepje vriendinnen, vrienden of familie aanschuiven voor een high tea. Of na een wandeling of fietstocht door Twente genieten van een heerlijke en uitgebreide high tea? 

Zij bieden diverse mogelijkheden en u kunt direct online een tafeltje reserveren!!!

Hulsbeek biedt het allemaal!!!!!


DE VIJVERTUINEN VAN ADA HOFMAN

Genieten van de prachtige natuur.  Foto: De Vijvertuinen van Ada Hofman.


Ada Hofman staat bekend als een goeroe op het gebied van siervijvers. Deze schitterende 2,25 ha omvattende vijvertuin, is in 1987 aangelegd door Ada Hofman. 

In de unieke tuin ga je op reis door zo'n dertig verschillende tuinen met daarin vijftig vijvers!!! Ada Hofman verzamelde in de tuin een van de grootste verzamelingen planten, struiken en bomen van Nederland. 

Tussen de bomen leiden intieme paadjes je langs kleurrijke bloemen. Alles in de tuin is betoverend en straalt rust uit. Eenmaal binnen waan je je in een compleet andere wereld!!!

Naast groen zijn er ook heel wat dieren in de tuin te vinden: groene kikkers, diverse vissoorten, vogels, ringslangen, salamanders en hagedissen...

Uniek is ook de daktuin met vijver. Op de prive-woning is op 3 meter hoogte een daktuin aangelegd van 600m2. Vanaf de daktuin heeft de bezoeker een schitterend overzicht over de vijvertuin en over de in 1994 aangelegde prive-vijver.

In hun gezellig tuincafe met terras bieden ze plaats aan ruim honderd bezoekers. Daarnaast hebben ze een gezellige loungehoek met open haard. Het tuincafe is vrij toegankelijk, ook zonder toegangskaart voor de tuinen!

Breng een bezoekje, wandel door de grote tuin en geniet van de pracht en praal van de natuur!!!


KLIMBOS AVONTUURLIJK PAASLOO

Een spannend en actief dagje uit! Foto: www.klimbos-overijssel.nl

Beweeg je al klimmend en klauterend voort door de boomtoppen en trotseer verschillende hindernissen. Een spannend uitje voor beginnende- en gevorderde klauteraars, dichtbij Nationaal Park Weerribben Wieden.

Het klimbos heeft 4 parcours met 51 verschillende hindernissen, 697 meter aan parcoursen tot maar liefts 9 meter hoog!

Van klimladders, netten, tonnen, touwbruggen en papagaaienbalken tot aan een kabelbaan waaraan je 100 meter verder roetsjt.

Het klimbos Paasloo heeft 4 verschillende parcoursen: Parcours 1: Otterspoor, Parcours 2: Expeditie Weerribben, Parcours 3: Klauterpad, Parcours 4: Roerdompvlucht. De parcours zijn zo gebouwd dat ze oplopen in hoogte en in moeilijkheidsgraad, zo is er voldoende uitdaging voor zowel de beginnende als de meer ervaren klimmer.

Hun gasten klimmen met een full body harnas, helm en een continu zekersysteem, dit houdt in dat je ten alle tijden gezekerd bent!

Er is ook een Fittnessparcours, Freerunning Parcours, Kevertje Kees Pad, Bubble Football, Boogschieten, Nachtklimmen, Aquabubble, Teamspellen, Mini Boerderij, Spooktochten, Stormbaan, GPS Tocht...

Echte avonturen kun je NIET downloaden...Die moet je BELEVEN!!!!!