5 van de beste bezienswaardigheden in Noord-Brabant (2020)

Ga op vakantie naar Noord-Brabant, de provincie van de gezelligheid!

Noord-Brabant... een provincie die haar toeristen veel te bieden heeft!!!


De gezelligste provincie van Nederland heeft voor diegene die van op stap gaan houdt tot in de late uurtjes ook een heleboel te beleven. 

Daarnaast is er ook op culinair en entertainment gebied in Noord-Brabant veel te doen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan musea en theaters.

Het belangrijkste en bekendste natuurgebied van Noord-Brabant is De Biesbosch. In dit park kunt u varen over water, wandelen over uitdagende paden en kanoën door de vloedbossen van het park. 

Brabant is een hele groene provincie. De provincie telt vier Nationale Parken en vele andere groengebieden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Elk met hun eigen karakter. Als je een natuurliefhebber bent dan kun je hier je hart ophalen. Van moerasgebieden tot uitgestrekte bossen en zandverstuivingen. 

Er zijn ontelbaar veel fiets- en wandelroutes te vinden, waarbij sommige je voeren langs authentieke ijsboerderijen en knusse cafeetjes. 

Grote steden met veel historische gebouwen worden afgewisseld door de landelijke gelegen knusse dorpjes. Juist die afwisseling maakt van Noord-Brabant een bestemming met oneindig veel mogelijkheden waarin voor een ieder iets leuks te vinden is. 

Geen dorp zo klein of het is er allemaal wel te vinden!!! 


RESTAURANT FF SWANJÉÉ

Een modern, gastvrij restaurant met een huiskamersfeer. Foto: www.ffswanjee.nl

Wil je een dagje doorbrengen in Den Bosch? Dan mag ff Swanjéé zeker niet aan je programma ontbreken.

Het restaurant, gelegen aan de voet van de Sint Jan, heeft een zeer ontspannend interieur waarin veel gasten zich onmiddellijk thuis voelen.

Restaurant FF Swanjéé ligt midden in 's-Hertogenbosh, met uitzicht op De Sint Jan. 

Een modern, gastvrij restaurant met een huiskamersfeer, waar u alle dagen van de week welkom bent.

Zij schenken veel aandacht aan "beter eten" ofwel real food, de producten zijn afkomstig uit eigen streek en/of zijn biologisch, ambachtelijk of seizoensgebonden, er staat bijvoorbeeld uitsluitend duurzame vis op de menukaart, volgens MSC-keurmerk.

Er is een uitgebreide menukaart met zowel heerlijke wapazz als een uitgebreide kaart met grillspecialiteiten.

WAPAZZ, staat voor wereldse tapas, "wereldse" kleine gerechten van hoge kwaliteit. Twee Wapazz zijn qua formaat samen ongeveer een normaal voorgerechtje. U kunt de Wapazz gezellig samen bestellen, dan zetten ze er kleine bordje bij en smullen maar!

Restaurant FF Swanjéé heeft een uitgebreid assortiment open wijnen en vers geshakete cocktails. 

Kwaliteit, Gastvrijheid en Beleving zijn de pijlers waar ze op bouwen!!!

Eten met een groot gezelschap bij FF Swanjéé? Zij verzorgen graag uw lunch of diner voor uw gezelschap van 8-36 personen.

Voor meer informatie : www.ffswanjee.nl


BOOTJE GEZOND

Wilt u Nationaal Park de Biesbosch verkennen per boot? Foto: www.bootjegezond.nl

Wilt u varen in een sloep en het Nationaal Park de Biesbosch verkennen per boot dan bent u bij Bootje Gezond aan het goede adres. Hun sloepen liggen bij Fort Lunet te Raamsdonksveer. 

Bootje gezond richt zich op familie-uitjes, vriendengroepen, een vrijgezellendag, bedrijfsuitjes, maar ook op toeristen. Voor hun sloepen is geen vaarbewijs nodig.

De rondvaarten van Bootje Gezond zijn anders dan die van andere aanbieders, doordat onze sloepjes elektrisch zijn aangedreven en dat ze klein en wendbaar zijn. U kunt met een Bootje Gezond de echte, oude Biesbosch verkennen.

Zonder problemen vaart u de kleinste kreekjes in. De Bootjes Gezond bieden plaats aan 11 personen. Hun gidsen zijn bekwaam en kundig en kunnen u van alles vertellen over dit prachtige gebied. Uiteraard krijgt u de mogelijkheid zelf ook een stuk te varen, de gids wijst u de weg wel!!

Gezond is niet alleen "groen genieten en varen". Zij bieden nog veel meer. Naast de traditionele sloepverhuur verzorgen zij een totaalpakket van onder andere: een lekker stuk appelgebak, een bier of wijn proeverij, lunchpakket aan boord, alles is mogelijk!

Voor meer informatie: www.bootjegezond.nl


VERRASSEND TILBURG EN MEER

Voor het leukste bedrijfsuitje in Tilburg? Foto: www.verrassendtilburgenmeer.nl

Welkom bij Verrassend Tilburg en meer, het leukste en meest origineelste evenementenbureau voor bedrijfsuitjes en bijzondere ontmoetingen in Tilburg en omgeving!!!

Ze laten je bijzondere mensen ontmoeten en verrassende plekken ontdekken. 

Verrassend Tilburg en Meer is opgericht door Saskia Bodelier. Het is Saskia's passie om mensen tot elkaar te brengen. 

Op zoek naar een groepsactiviteit of bedrijfsuitje voor een supper leuke, recreatieve en educatieve dag? Boek een dagje "Man bijt hond" en neem een kijkje achter deuren die normaal gesloten blijven.

Geschikt voor particulieren en bedrijven vanaf 4 tot 200 personen. 

Voor meer informatie: www.verrassendtilburgenmeer.nl

Behalve het ontmoeten van bijzondere stadsbewoners kunt u ook op ontmoetingsreis bij mensen op het platteland van Brabant. 

Verrassend Langstraat en Meer is een reis die u leidt door het heden en verleden van de leer -en schoenindustrie en het gebied rond de Loonse en Drunense duinen. 

Bezoek oude fabriekjes en hedendaagse ontwerpers of de vele bijzondere mensen uit de streek. U kunt reizen per fiets/tandem, scooter of eigen auto.

Voor meer informatie: www.verrassendlangstraatenmeer.nl


PRISON ESCAPE

Durf jij het aan? Kan jij ontsnappen? Foto: www.prisonescape.nl

Kun jij ontsnappen uit de koepelgevangenis in Breda...?

Prison Escape is een interactieve beleving met de Koepelgevangenis van Breda als speelveld.

De Prison Escape is de enige beleving in de wereld waarbij jij je 3 uur laat opsluiten in een echte gevangenis, die zwaarbewaakt wordt door 80 goed getrainde acteurs. 

Zodra je binnen de muren van het prachtige complex bent wordt je behandeld als een gevangene en kom je terecht in een wereld waar je echte leven even niet meer bestaat.

Het is aan jou om te ontsnappen, maar vergis je niet, de bewakers zijn getraind en de honden staan klaar.

Prison Escape geeft je het gevoel dat je regelrecht in een gevangenisfilm bent gestapt. Met een extra element: ook jij bepaalt het verhaal. 

Je maakt wezenlijke keuzes die kunnen leiden tot de ontsnapping. 

Prison Escape is geschikt voor groepen van 1-400 personen per spel en kan door wel 1200 personen per dag worden ervaren.

De Prison Escape staat garant voor een onvergetelijke dag!!!

Voor meer informatie: www.prisonescape.nl


NATIONAAL PARK BIESBOSCH

Natuurbeleving op het ritme van eb en vloed. Foto: www.np-debiesbosch.nl

De Biesbosch bevindt zich tussen de grote snelwegen A16, A15, A27 en A58 en is daardoor goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer.

Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid rondom De Biesbosch bij o.a. de bezoekerscentra, de TOP's en de diverse Gastheren van De Biesbosch.

De Hollandse Biesbosch is een natuurgebied tussen de rivieren de Nieuwe Merwede en de Beneden-Merwede en maakt samen met de Brabantse Biesbosch deel uit van het Nationaal Park de Biesbosch.

In de Biesbosch is er van alles te beleven!

Gratis en voor niets geniet je er van de prachtige natuur die het gebied rijk is, maar voor een écht avontuur ga je actief op pad.

Beleef De Biesbosch vanaf het water, ga (met een gespecialiseerde gids of boswachter) op een wandeltocht, spot vogels voor dag en dauw, ga vliegvissen met vrienden, overnacht in een griendwerkershut midden in de natuur, maak een kanotocht met romantische picknick aan het water of fiets over de onverharde paden en geniet van het ruige landschap met de wind in je haren.

Buitenspelen is het leukste dat er is, voor kleine én grote kinderen! Een mooier speelterrein dan De Biesbosch kan je je niet voorstellen: het lijkt een beetje op een jungle. Je kan er heerlijk struinen, speuren, klimmen, klauteren en ravotten met diverse speelbossen en -tuinen. 

Beleef -helemaal gratis- de spannendste avonturen in De Biesbosch!!!