3 van de beste bezienswaardigheden in Groningen (2024)

Oude stad met een jong hart!!!


Je voelt de energi van de stad wanneer je vanaf de Martinitoren over de daken uitkijkt of door de eeuwenoude straten loopt.


"Groningen is een verborgen juweeltje"

Ga mee op pad naar het hoge noorden voor een vakantie in eigen land. 

De zeeën aan ruimte in het hoge noorden lenen zich perfect voor een actieve vakantie of getaway, maar ook in de stad kun je lekker actief in de weer.

Stap bijvoorbeeld in een kano en toer al peddelend door de grachten. Groningen is vanaf het water misschien wel nóg mooier.

En wist je dat Groningen nummer één fietsstad van de wereld is?

Nergens anders is fietsen zó populair. Fiets mee op de fietsendrager of in de trein dus. Of huur een fijne stadsfiets om richting het Stadsstrand bij DOT te trappen. 

Van superfood tot een snelle hap in een van de ontelbare eetcafés. Van foodfestivals en ambachtelijke experimenten tot sjiek. In Groningen heeft je maag het voor het kiezen.

Stap binnen in de stilte van Groningen. Je hoeft niet lang te zoeken, als je weet waar je moet kijken. Achter een poortje in de stad. Op een kerkbandje onder middeleeuwse gewelven. Midden op een zandplaat in de Waddenzee...

Groningen biedt jou veel!!!


RÅ ØKOLOGISK SALATBAR

Omarm de Scandinavische eenvoud van goed eten!!! Foto: www.rasalatbar.com


Van 'hygge' naar 'rå', de Denen snappen het belang simpliciteit voor een goed leven.

WAT BETEKENT RÅ?

Simpel gezegd betekent rå rauw onbewerkt. 

Dat is exáct wat zij voor staan. Laten zien wat de natuur ons te bieden heeft en er niet te moeilijk over doen.

Rå is opgericht door 2 studenten. Beide gefascineerd door Scandinavië door hun Scandinavische achtergrond. 

Ook Scandinavisch: hun gevoel voor styling. Alle muren wit, strak logo, simpele maar mooie meubels en geen overbodige prullaria.

Alles bij Rå is biologisch.  Veelal van de producten wordt van de markt gehaald. Verser kan dus eigenlijk niet. Het idee is dat je zelf helemaal je eigen salade samen kan stellen.

Je kan kiezen uit verschillende soorten sla, quinoa en bijvoorbeeld noedels. Daar kies je een aantal groentes bij en wat andere heerlijke toppings zoals noten. Je kunt kiezen uit verschillende formaten. Dus je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Om het compleet te maken en helemaal op de gezonde tour te gaan, maakt een vers gemaakt sapje het helemaal af.

Oude Kijk in Het Jatstraat 59, Groningen www.rasalatbar.com


VIVE LA VIE

Heerlijk eten in het hartje Groningen! Foto: www.vivelaviegroningen.nl

Bistro Vive la Vie is een culinair adres in het stadshart van Groningen, Oosterstraat 39.

Bij Vive la Vie geniet u van ambachtelijk bereid, verfijnd eten en goede wijnen in een relaxte, ongedwongen sfeer.

Fijne muziek, heerlijke gerechten en het contact met de koks die deze gerechten geregeld zelf aan tafel presenteren, maken een avondje uit een ware beleving.

Voor chef-kok Jeroen Sportel is koken een ware passie. In zijn gerechten probeert hij altijd vernieuwd te zijn. De Franse keuken is het uitgangspunt, maar invloeden vanuit andere continenten zullen zorgen voor verrassende smaakcombinaties.

Zij werken dagvers en zonder menu kaart. Zo kunnen zij absolute versheid garanderen, werken ze duurzaam en kunnen ze goed inspelen op wat het seizoen te bieden heeft. Ze zijn elke dag op zoek naar de allermooiste producten en bereiden deze met veel passie en overgave tot een mooi verfijnd en creatief menu.

Om hun menu's compleet te maken stellen zij alles in het werk om de beste wijnen uit te zoeken. Naast hun wisselende arrangementswijnen, hebben zij mooie kaartwijnen die in de prijs variëren van 24 to 189 euro.

Bistro Vive la Vie is gelegen in het stadshart van Groningen, op een steenworp afstand van de Martinitoren.

Vive la Vie...Op deze plek mag je onthaasten, het drukke stadsleven ver achter je laten en de passie proeven!!!


ZEEHONDENCENTRUM PIETERBUREN

Ontdek de wereld van de zeehond, zo dicht bij was je nog nooit!!! Foto: www.zeehondencentrum.nl

Bezoek het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa!!!

Dagelijks zorgt een team van toegewijde dierenartsen en zeehondenverzorgers in het Zeehondencentrum voor zieke, gewonde of verzwakte zeehonden.

In het bezoekerscentrum sta je midden in het zeehondenziekenhuis en kun je meekijken tijdens de verzorging van de zeehonden in verschillende fasen van de opvang. 

Er zijn volop activiteiten waarbij je alles kunt leren over zeehonden en natuurlijk leefgebied: Werelderfgoed de Waddenzee.

Buiten kun je ook zeehonden bekijken in hun bassins terwijl je ondertussen op het terras zit of lekker vies wordt van de Waddenspeelplaats .

Je kunt een rondleiding achter de schermen krijgen of misschien de Waddenzee op met de Happy Seal. Want regelmatig zijn er tochten om zeehonden in het wild te spotten of herstelde zeehonden vrij te laten.

Dankzij de bezoekers van het Zeehondencentrum is het voor het team mogelijk dag en nacht klaar te staan voor dieren in nood. 

Jouw bezoek is dus heel belangrijk voor deze zeehonden en het Zeehondencentrum!!!