3 van de beste bezienswaardigheden in Gelderland (2019)

Ontdek de Gelderse streken...Fietsparadijs!

Ontdek de prachtige natuur van de Veluwe en de historische steden Arnhem en Nijmegen, de talrijke kastelen en buitenplaatsen in de Achterhoek en veel, veel meer!!!


Gelderland is de grootste provincie van Nederland. De provincie is gelegen in het midden en oosten van Nederland. De hoofdstad is Arnhem en de stad met de meeste inwoners is Nijmegen.

Gelderland is de fietsprovincie van Nederland en staat bekend om haar natuur. Spring op de fiets en geniet van kronkelende dijken, prachtige heide en indrukwekkende stuifzandvlaktes, de diversiteit is enorm!!!

De combinatie van natuur, water, rust en cultuur heeft op fietsliefhebbers een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Achter elke bocht verschijnt een ander decor, nu eens een groepje bomen, dan weer een beek of een karakteristieke boerderij.

De vier Gelderse streken (Arnhem Nijmegen, Veluwe, Achterhoek en Rivierenland), tellen meer dan 5000 kilometer aan fietspaden en vele prachtige fietsroutes. 

Naast prachtige natuur is er nog veel meer om van te genieten. Prachtige kastelen, statige landhuizen, authentieke schaapskooien en fruitbomen vol mooie bloesem.

Maar de vier Gelderse regio's hebben nog veel meer te bieden...

Van gezellige bistro's tot sfeervolle restaurants en fijne terrassen in mooie steden. Geniet van de verse streekproducten, heerlijke wijnen en nog veel meer lekkers.

De ideale provincie voor een geslaagde vakantie in een prachtige, landelijke omgeving!!!


Slot Loevestein

Terug in de geschiedenis. Foto: Slot Loevestein.


Slot Loevestein ligt in de uiterwaarden van de Maas en de Waal, in de Nederlandse Delta.

De rijke geschiedenis van Slot Loevestein beslaat zo'n 650 jaar en is in te delen in drie periodes: de middeleeuwen, de staatsgevangenis en de Hollandse Waterlinie.

De meest markante gebeurtenis in de geschiedenis van het slot is ongetwijfeld de bijzondere ontsnapping van Hugo de Groot.

Het Hugo de Groot Pad is een wandel- en fietsroute op basis van een nauwgezette historische reconstructie van de complete vluchtroute- 120 km verdeeld over 7 etappes Treed in de voetsporen van Hugo en volg de historische vluchtroute van Loevestein naar Antwerpen.

Met de persoonlijke sleutel kun je zelfstandig het kasteel verkennen, presentaties starten en verhalen ontsluiten.

Gidsen vertellen op vaste vertelpunten drie interactieve verhalen over de iconen ridders, gevangen en soldaten.

Tijdens je bezoek ben je van harte welkom in de Taverne voor een kopje koffie of thee met iets lekkers, hun huisgemaakte appelgebak, een lekker broodje, kopje soep of een ambachtelijk ijsje.

Zeker een bezoek waard voor heel de familie!!!


De Tuinen van Appeltern

 Een spannende dag uit in de tuinen. Foto: De tuinen van Appeltern.


De Tuinen van Appeltern is het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Appeltern is gelegen in het groene Land van Maas en Waal, in de driehoek Oss, Nijmegen en Tiel.

Niet alleen bieden zij interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends, zij bieden je ook een gezellig dagje uit.

Naast de ruim 200 voorbeeldtuinen is er nog zoveel meer te beleven in De Tuinen van Appeltern. 

In de Nationale vaste plantentuin vind je vaste planten in duizenden kleuren en soorten. Een zorgvuldig gekozen compositie zorgt voor een prachtig bloeiende tuin, het hele jaar door.

Bij 'Onze entree', vlakbij de entreebalie, vindt je de cadeauwinkel en plantenmarkt. Hier vind je vele bijzondere planten uit hun tuinen terug op de plantenmarkt. Zij proberen zoveel mogelijk, in de tuin bloeiende , soorten aan te bieden.

Op het ontdekkingseiland kunnen kinderen klimmen, graven, zand scheppen, over boomstammen lopen, heuvel op en heuvel af rennen, van een kei springen, met takken sjouwen en alles wat ze verder zelf nog weten te verzinnen. 

De tuinen van Appeltern beschikt heeft ook drie sfeervolle restaurants met terrassen. Elke accommodatie heeft zijn eigen unieke sfeer, inrichting en natuurlijke uitstraling!!!

Hier kan je terecht voor een eenvoudig kopje koffie met gebak maar ook voor complete lunchgerechten.

De tuinen van Appeltern verandert elke dag, steeds worden weer nieuwe tuinen aangelegd en worden nieuwe producten en planten toegepast!

Een fantastische dag uit met de familie en voor tuinliefhebbers!!!


De Blaauwe Kamer

Eten midden in het natuurgebied.  Foto: De Blaauwe Kamer.


Midden in het natuurgebied De Blauwe Kamer in Wageningen vindt u het prachtig gelegen Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer. 

Een bezoek aan het restaurant is ideaal te combineren met een wandeling of fietstocht in het natuurgebied De Blauwe Kamer. 

Binnen de deuren van het restaurant heeft elk gedeelte zijn eigen ambiance. Een echte aanrader is dineren in hun serre, met het prachtige uitzicht over de natuur, de Rijn en de Grebbeberg.

Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer serveert uiteenlopende gerechten. Van wat lekkers tot bij de koffie, borrelhapjes en een uitgebreide lunch- en dinerkaart. 

In de zomer kunt u genieten op het terras welke is gelegen aan een grote visvijver en hertenweide. Wanneer het buiten wat frisser wordt kunt u binnen heerlijk vertoeven.

Het restaurant is aangekleed met waterdamp open haarden en een aquarium van 2 meter lang met verschillende vissoorten. 

Hierdoor straalt het restaurant een fris maar ook warm gevoel uit waarin u zich volledig kunt ontspannen. Ook kinderen vermaken zich uitstekend tijdens een bezoek aan De Blaauwe Kamer!!!

Een restaurant waar de klant nog koning is en waar met liefde gekookt wordt en met liefde bediend wordt!!!