5 van de beste bezienswaardigheden in Friesland

Zo ver weg, maar zo dichtbij... Friesland.


Het klinkt door de naam als een ander land, en eigenlijk is het dat ook. Noujaa...het is gewoon in Nederland maar het voelt alsof je er echt even tussenuit bent. De sfeer, de mensen, alles is er zo fijn!!!


In het oosten wordt Friesland begrensd door Groningen en Drenthe, in het zuiden door Overijssel en Flevoland. De talen die het meeste worden gesproken in de provincie zijn het Nederlands en het Fries (Frysk)

De provincie Friesland staat garant voor het echte vakantiegevoel in eigen land. Met een heel eigen taal en cultuur en de vele wateren die de provincie rijk is, valt er in Friesland altijd wat te ontdekken. 

Wandelen in Friesland is wandelen in rust en ruimte. Het waterrijke en open Friese landschap staat voor prachtige natuur. 

Ook heeft de provincie een scala aan mogelijkheden op het water , waar je een ruime keuze hebt aan huurboten...

Friesland heeft veel gezichten. Met maar liefst vier nationale parken en twee nationale landschappen kunnen natuurliefhebbers hier hun hart ophalen. In het  zuidwesten van de provincie liggen de legendarische Friese meren.

Leeuwarden is de trotse hoofdstad van Friesland. Struin door deze verrassende stad met een sfeervol en groen centrum waar je heerlijk kunt winkelen.

Je vindt er ook prachtige musea en aan de grachten staan honderden monumenten. Bovendien is Leeuwarden omringd door natuur.

Niet voor niets werd de stad uitgeroepen tot Culture Hoofdstad van 2018!!!


NATUURMUSEUM FRYSLAN

Natuurmuseum Fryslan en onderwater Safari! Foto: www.natuurmuseumfryslan.nl


Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. 

Vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden. 

Zelf doen en beleven staan centraal en maken dit museum tot het natuurleukste van Nederland!!!

In het Natuurmuseum Fryslän ga je op avontuur in de natuur. Bekijk de schatten die kapitein Severein verzamelde op zijn reis rond de wereld. Voel je klein duimpje naast de enorme kaken van de blauwe vinvis. 

Voor de allerkleinsten is er de Draak Li-Ming die op de zolder van het museum woont.

Vanaf maart 2019 kun je in het Natuurmuseum Fryslän op een bijzondere safari gaan. De OnderWaterSafari is een educatieve attractie waarbij je onder de waterspiegel duikt en toch droge voeten houdt!

Een dagje uit voor de hele familie, jong en oud!!!


RESTAURANT HET RAADSEL VAN DE WADDEN

Het restaurant ligt in een mooie locatie aan de haven. Foto: www.restaurantlauwersmeer.nl


Restaurant Het Raadsel van de Wadden ligt op Jachthaven Lauwersmeer in Oostmahorn bij Anjum en Esonstad.  

Het restaurant is genoemd naar het boek "Het raadsel van de wadden" vertaald "The riddle of the sands". 

Met regionale specialiteiten en klassiekers verwennen ze u in hun restaurant met daarbijhorende serre en terras- met uitzicht over de jachthaven en het Lauwersmeer. Hun restaurant maakt deel uit van Jachthaven Lauwersmeer.

Zij gebruiken uitsluitend verse en eersteklas ingrediënten, die ze met kennis en zaken en passie verwerken. De nadruk ligt op regionale en authentieke producten.

Bij hun kunt u genieten van de klassieke en innovatieve keuken met regionale accenten en excellente wijnen. 

Het Raadsel van de Wadden is echt een aanrader in een mooie locatie aan de haven!!! 

Voor reserveringen: www.restaurantlauwersmeer.nl


DE SEEDYKSTERTOER

Een leuke dag uit voor de hele familie. Foto:  www.seedykstertoer.nl


SOLEXVERHUURFRIESLAND

Een toertocht met een Solex. Foto: www.solexverhuurfriesland.nl


Een toertocht met een Solex is perfect voor een dagje uit! Bij Solex Verhuur Friesland staan oude, maar goed onderhouden, Solexen klaar voor een heerlijk middagje toeren.

Er zijn prachtige routes door het landschap van Zuidwest Friesland, langs landerijen, bossen en waterpartijen. Is Friesland veel te ver weg? Solex Verhuur Friesland brengt graag Solexen langs op locatie!!!

Wil je liever overdekt toeren? Ga dan op pad met een DAF. Prachtige oldtimers met een snelheid die past in de jaren '70 geniet je van een ochtend, middag of hele dag toeren door Friesland!

Solex Verhuur Friesland heeft ook leuke arrangementen, zoals een Solextoer voor echte mannen, met Solex rijden, voetbal en bier. Voor de dames met Solex rijden, schilderen en heerlijk dineren.

Erg leuk is ook de Solextoertocht Old style, compleet met lange leren Solexjas en pothelm!


DOUWE EGBERTS CAFE

Gezellig op de koffie! Foto: www.decafe.frl


Een gezellige huiskamer waar iedereen zich thuis voelt!!!

Tijdens een vakantie in New York, waar hij op elke straathoek koffietentjes tegenkwam, kreeg Patrick van Erven het idee om een eigen koffiecafe te starten.

Vijf jaar later werd zijn idee werkelijkheid.

Op de hoek van Doelesteeg en het Ruiterskwartier opende hij, samen met zijn vader, in de zomer van 2011 de deuren van het Douwe Egberts Cafe in Leeuwaarden.

Sindsdien is het koffie wat de klok slaat.

"Hun Missie" Zij willen hun gasten een gezellige huiskamer bieden, waarin de lekkerste koffie geserveerd wordt door enthousiaste en vakbekwame barista's.

Jong en oud voelt zich daar thuis. Van wandelstokken tot kinderwagens en van studieboeken tot laptops....

365 dagen geopend, kom het hele jaar door gezellig op de koffie!!!