8 van de beste bezienswaardigheden in Noord-Holland (2020)


Wilt u er eens lekker tussenuit met familie of vrienden? Ga dan eens naar Noord Holland op vakantie! De provincie in het noordwesten van Nederland staat bekend om het eeuwenoude Amsterdam, de lange kustlijn en de historische plaatsjes.


Gaat u naar Nederland, dan kunt u niet om Noord-Holland heen. 

U vindt hier alles wat typisch Nederlands is: bollenvelden, kaasmarkten, de hoofdstad Amsterdam. Maar ook kunt u heerlijk genieten aan de kust in een van de leuke badplaatsen.

Zoals bekend is Noord-Holland een veelzijdige provincie. Vooral met het gezin is het leuk om veel activiteiten te ondernemen. 

Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan de authentieke vissersdorpjes zoals Volendam? Maak foto's met klederdracht, bekijk de oude ambachten en struin door de haven.

Trek er een dagje op uit naar het gezellige Almaar, waar de beroemde kaasmarkten plaatsvinden of steek met de boot over en bezoek het Waddeneiland Texel. 

Even heerlijk uitwaaien op het strand en genieten van het uitzicht over zee. Dit kan overigens ook langs de lange kustlijn van Noord-Holland in bijvoorbeeld Egmond aan Zee en Zandvoort. Zo wordt vakantie in Noord-Holland nog bijna een strandvakantie!!!

Tijdens een vakantie in Noord-Holland kunt u Amsterdam zeker niet overslaan: de hoofdstad van Nederland en de stad vol historie en bezienswaardigheden. 

Wat dacht u van de talrijke musea zoals het Van Gogh museum of het Rijksmuseum? 

Vakanties in Noord-Holland bestaan niet alleen uit bezoekjes in de omgeving, maar vooral uit genieten van al het moois in eigen land! 

Randstad, kustlijn, Waddeneilanden en veel cultuur en historie is wat u ontdekt tijdens een vakantie in Noord-Holland.


WETLANDS SAFARI

Op safari in de achtertuinen van de stad!!! Foto: www.wetlandssafari.nl

Je moet niet naar Afrika of Azië reizen om volop te genieten van de natuur en om planten en dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

Wetlands Safari is een actieve natuurexcursie 15 minuten van Amsterdam. 

Tijdens een Wetlands Safari kano je met een gids door het 17de-eeuws landschap, door dorpjes met huizen die bijna op het water drijven.

Onder het varen geniet je van alle watervogels en word je aangemoedigd door de kleine vogels, als rietzanger en karektiet in het riet.

Ook stoppen ze voor een picknick met produkten uit de streek op het trilveen.

Tijdens de tocht vertelt een gids over de ontstaansgeschiedenis van het gebied.

Je ziet prachtige weidevogels zoals de grutto en de kievit en een vleesetende plant, de zonnedauw.

Het is een omgeving die de schilders Ruysdael en Rembrandt al inspireerden. Misschien herken je er wel iets van!

Een kano dagtour is ruim 5uur (uit en thuis) en een kano avondtocht is ruim 4uur (uit en thuis) Het seizoen loopt van 5 april (maar met dit weer kan je nu al bijna beginnen) tot 25 augustus 2019

Dus het is tijd om je buitensportkleding aan te trekken, ga mee met een Wetlands Safari vlak bij Amsterdam!!!DAGJE VOLENDAM

Virtual Reality in de Volendam Experience Foto: www.experiencevolendam.nl


Het leukste om te doen in Volendam!!!

Beleef het oude Volendam van 100 jaar terug met Virtual Reality in de Volendam Experience.

Het beroemdste dorp van Nederland heeft nu een boeiende attractie voor elke leeftijd.

Met behulp van de nieuwste techniek ga je terug naar het jaar 1916, toen Volendam nog een klein vissersdorp was. 

De charmante gastvrouw, gekleed in origineel Volendammer kostuum, vertelt van alles over de traditionele kleding en over hoe de mensen leefden, woonden en werkten in die tijd.

Hierna kom je beneden in een oud Volendams straatje. Er volgt een uitleg over het ontstaan van Volendam.

Neem tenslotte plaats in de boot en kijk met de virtual reality bril 360 graden rond in het Volendamse verleden. 

Het avontuur begint! Help jij de visserman tijdens zijn avontuur? 

Beleef het allemaal bij Experience Volendam.

Deze experience is erg leuk in combinatie met een foto in origineel kostuum, tegen een aantrekkelijke prijs!!!!


SCOOTER EXPERIENCE

Het leukste dagje uit op de scooter! Foto: www.scooterexperience.nl


De Scooter Experience is het leukste dagje uit in het Waterland gebied.

Op een elektrische scooter ontdek je het prachtige Noord-Hollandse landschap, met vele bruggetjes, water en bezienswaardigheden.

Het is een uitje vol verassingen voor jong en oud. Dit leuke dagje uit in eigen land begint in Landsmeer, net boven Amsterdam. 

De Scooter Experience heeft vijf verschillende routes waaruit gekozen kan worden.

Een gaat bijvoorbeeld door het Purmerland, 't Wiske en brengt u naar de Zaanse Schans, een prachtig stuk Hollands folklore!!!

Of door het Waterland richting de oud Hollandse dorpjes, zoals Broek in Waterland, Monnickendam of natuurlijk het bekende vissersdorp Volendam.

Dit dagje weg op een gehuurde scooter is leuk als origineel bedrijfsuitje, vrijgezellendag, familiedag of groepsuitje, maar kun je ook als romantisch uitje met je partner doen.

Scooter Experience is echt een belevenis!!!

Hoe leuk en relax is het om deze unieke Hollandse plekken te bezoeken met de scooter. 

Het is een combinatie van rust, natuur, fun en bezienswaardigheden... Een dagje heerlijk ontspannen terwijl je Holland op z'n mooist beleeft!!!

Kom snel langs bij de Scooter Experience in Landsmeer of boek direct via de site www.scooterexperience.nl


BUMPERBALLWORLD AMSTERDAM

Voetballen in een opblaasbal bij BumperballWorld Foto: www.bumperballworld.nl


"Beleef nu het potje voetbal van dit moment"!!!

Ga de strijd aan met vrienden, familie en/of collega's! Maak voor eens en altijd uit wie de beste zijn!

Een potje voetbal zoals u het nog nooit heeft meegemaakt. Dat komt omdat de wedstrijd weinig regels kent.

Hijs uzelf in de opgeblazen bal, maak een sprintje, beuk al uw tegenstanders tegen de grond en probeer te scoren zoals bij normaal voetbal.

Het mooiste aan dit spel is dat dit geen pijn doet. Dat komt doordat u zich bevindt in een grote, doorzichtige bubbel dat wel tegen een stootje kan.

Bubble voetbal is geschikt voor groepen van jong (vanaf 8 jaar) en oud, iedereen kan mee doen! Bubble voetbal kan overal gespeeld worden, zelfs op een (kunst) grasveld of in een sporthal.

Geen kopzorgen over het regelen van de activiteit. Met onze instructeurs verzorgen wij onze clinics met verschillende spelvormen. 

Wanneer jullie aankomen staat alles klaar om direct te beginnen met het bubble voetbal. Na afloop ruimen wij ook op. Ja wij regelen alles!!!

Koprollen maken en tegen elkaar aanspringen, dat zijn toch wel de favoriete acties van kinderen bij het bubble voetbal. 

Bubble voetballen met een kinderfeestje, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, of sportdag op school is gegarandeerd 1 groot feest! Een koprol estafette, bumper voetbal of gewoon lekker rollen; Niets moet, Alles mag!!!

Voor mere informatie en boekingen: www.bumperballworld.nl en info@bumperballworld.nl BOLS COCKTAIL AMSTERDAM

Jouw leukste uurtje in Amsterdam!!! Foto: www.lucasbols.nl


Voel, proef, ruik en ontdek welke geheimen schuilen achter de beste cocktail...

Ontdek de smaak van Amsterdam. Bols experience neemt haar bezoekers mee op een spectaculaire en unieke reis door de "World of Cocktails", waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

In de 'Art of Flavour', 'Hall of Taste', Extraction Room' en 'Genever Room' worden de zinnen geprikkeld en ontdekken bezoekers de geheimen van alle 42 Bols likeuren en Bols jenevers. Bols experience won de Dutch Design Award voor Best Exhibition & Experience en hiermee wordt bewezen dat erfgoed en geschiedenis perfect gemixt kunnen worden met innovatie en hedendaags design.

Een bezoek aan de Bols Cocktail Experience, aan het Museumplein in Amsterdam, is een uniek avontuur en een onvergetelijke, interactieve beleving in de glamoureuze wereld van cocktails, likeuren, bartending en jenever.

Bezoekers komen alles te weten over Lucas Bols, het oudste gedistilleerd merk ter wereld, opgericht in 1575. Aan het einde van de rondleiding worden onze likeuren en jenevers gemixt tot smaakvolle cocktails.

Er is een gratis interactieve audiogids beschikbaar in Engels, Nederlands, Frans, Duits, Chinees en Spaans. De rondleiding eindigt in de revolutionaire Mirrow Bar, waar bartenders op basis van jouw eigen smaakvoorkeuren de Bols cocktails bereiden. 

Diegenen die de kunst van het flamboyante bartending willen leren (denk aan Tom Cruise in 'Cocktail') kunnen terecht in de magische Flair Booth. Onlangs werd een enorme Do It Yourself Bar toegevoegd, waar cocktail-liefhebbers onder begeleiding van 1 van onze bartenders hun eigen cocktail kunnen creëren.

Bij de rondleiding is een cocktail naar eigen keuze inbegrepen, duur: 1 uur en minimumleeftijd voor een bezoek aan het House of Bols is 18 jaar.


DROOGVALTOCHTEN HET WADOP

Laat je afzetten op een zandbank! Foto: www.hetwadop.nl


Droogvaltochten op de Waddenzee, een belevenis voor jong en oud!!!

De schipper neemt je mee op de Waddenzee. Bij laag water varen ze naar een drooggevallen zandplaat en ga je samen de wadbodem onderzoeken. 

Onderweg zet hij het schip tegen een drooggevallen zandplaat aan en met een loopplank kun je van boord.

Laarzen of oude schoenen zijn aan te raden als je de zandplaat op gaat. En vergeet ook verrekijker en fotocamera niet!!! 

Eenmaal met je voeten op de wadbodem vertelt de gids van alles over het rijke bodemleven. Kinderen kunnen zelf op ontdekkingstocht met een schepnet (Kan je lenen van de schipper) 

Je blijft een uurtje op de zandplaat, genoeg te zien en een hele bijzondere belevenis!

Voor het tij keert is iedereen weer terug aan boord. De vangst uit de schepnetten doen ze in de leefbak op het dek. De schipper en/of de gids geven uitleg. Daarna gaat de vangst weer (levend) overboord!

Deze tochten zijn voor alle leeftijden en varen van half april tot begin eind oktober.

Garnalenvissen op de Waddenzee is ook een belevenis!!! Al snel na het verlaten van de haven van Oudeschild gaan de netten uit. 

Ze vissen op garnalen, maar er komt nog veel meer in het net. Krabben, zeesterren, knorhaantjes, pietermannen, platvisjes, misschien wel een zandhaai...

Pret gegarandeerd!!! Maar ook heel leerzaam, voor jong en oud!


RESTAURANT HAVENRIJK

Wat is er romantischer dan dineren aan het water!? Foto: www.havenrijk.nl


Restaurant Havenrijk is gevestigd tussen Uitgeest en Krommenie.

Het restaurant is omringd door boten, water en een prachtig beschermd natuurgebied.

Bijna alle tafels hebben uitzicht over de jachthaven of het Uitgeestermeer. Beneden en boven hebben zij een open haard met een gezellig zitje.

De sfeer in het restaurant is gemoedelijk, informeel met nautische elementen.

Hier werken ze met verse producten en bieden elke week een wisselende specialiteit. De inkoop is met respect voor seizoen, regio en produkt.

Er is ook een gevarieerde wijnkaart.

Aan de voor- en achterzijde is er een terras met een gezellige loungehoek en buitenhaard. De sfeer doet vooral in de zomer, door het klapperen van de 450 vlaggenmasten en het uitzicht over het Uitgeestermeer, mediterranees aan.

Restaurant Havenrijk heeft meerdere keren in de terras top 100 gestaan.

Tijdens de wat koudere zomerdagen is een gedeelte van het terras verwarmd, waardoor u buiten net zo aangenaam zal zitten als binnen.

Zij hebben een aparte speelruimte voor de kinderen en ook een buitenspeeltuin.

Havenrijk is met haar verschillende ruimtes ook zeer geschikt voor bruiloften, (bedrijfs)feesten en zakelijke bijeenkomsten (vergaderingen, trainingen, presentaties etc.).

Zij willen namelijk dat u zich bij hun "Uit maar toch thuis" voelt!!!


RESTAURANT ZUIDAM

Restaurant Zuidam één van de meest unieke plekjes in Haarlem! Foto: www.restaurantzuidam.nl


Restaurant Zuidam ligt aan de Scheepmakersdijk op een van de meest unieke plekjes van Haarlem.

In deze voormalige scheepswerf zit nu een modern en eigentijdse zaak waarbij historische elementen bewaard zijn gebleven. 

Restaurant Zuidam ligt aan de rivier het Spaarne, naast een authentieke molen.

 Hier kun je je boot aanleggen en uitstappen voor een heerlijke lunch op het terras, óf ze serveren in je boot als het terras vol zit. 

Ze zitten vlakbij het station van Haarlem, het centrum is om de hoek en je kunt de fiets naast de deur kwijt. 

Op hun kaart vind je naast heerlijke lunches; zoals de welbekende steak sandwich of warme appeltaart, ook hun vernieuwde dinerkaart.

De chef heeft zich hier laten inspireren door het seizoen; laat u verrassen door de nieuwe gerechten, uiteraard geserveerd met hun befaamde verse frieten!!!

De chef hanteert een internationale stijl waardoor er voor iedereen wel een lekker gerecht op de kaart staat.

Bij mooi weer is het een echte aanrader om op het terras plaats te nemen met een geweldig uitzicht over de rivier Het Spaarne.

Een heerlijk plekje aan het water... Puur gezelligheid op 't terras!!!