5 van de beste bezienswaardigheden in Drenthe (2020)

Een provincie waar je bijzonder aangenaam je vakantie kunt doorbrengen!

DRENTHE...een provincie waar je bijzonder aangenaam je vakantie kunt doorbrengen!


Drenthe is de dunbevolkste provincie van Nederland. Hier vind je dus echt ruimte!!!

Je kan er uren wandelen of fietsen zonder veel mensen tegen te komen. Maar ook als je juist op zoek bent naar een beetje actie en gezelligheid heeft Drenthe genoeg te bieden.

De provincie Drenthe heeft voor elk type vakantieganger wel iets in huis. De natuurliefhebber zit gebakken want er is erg veel natuurschoon aanwezig.

Hou je van steden ontdekken, ook dan is de provincie Drenthe een goede keuze. 

Je gaat ook naar Drenthe voor de rust en ruimte.

Tevens ga je naar Drenthe omdat de bevolking vriendelijk en gastvrij is. Drenthe is daarom een van de Nederlandse provincies die het vaakst wordt bezocht door toeristen.

Drenthe is natuurlijk ook de provincie van de mysterieuze hunebedden.

Waar vinden we hunebedden???

Hunebedden zijn te vinden in Drenthe en - in mindere mate- Groningen. Er zijn nog 54 hunebedden over, waarvan 52 in Drenthe.

Assen en Emmen zijn de grootste steden. Hier kun je prima shoppen, maar daarvoor kom je niet naar Drenthe.

" De natuur in ", is het devies.


ZOO BIZAR

De kleinste zoo van Nederland. Foto: www.zoobizar.nl

Een uitje begint goed bij Zoo Bizar!!!

Een mini-zoo welke creatief is opgezet in de schuur van een oude Saksische boerderij in het museumdorp Orvelte. 

Orvelte ligt in Drenthe vlakbij Westerbork en Beilen. 

Zoo Bizar is de kleinste Zoo van Nederland, misschien wel van Europa! 

Op originele wijze zijn er verschillende kleine (exotische) diersoorten te bewonderen. 

Familie uitje in Drenthe...??? Een uitje begint goed bij Zoo Bizar. Een leuke belevenis voor het gezin of de hele familie!!!

Je vindt bij hun diverse dieren. Van veelpoten, schubbedieren, zoogdieren, gevogelte tot knaagdieren. Wat dacht je van hun vogelspin Brechje??? Ze is een heel gevoelig typje...

Maar als je lief voor haar bent mag je haar even op je hand...Als je durft!!!

Het is altijd mogelijk om oog in oog te staan met de dieren die bij Zoo Bizar leven, dit is te danken aan de kleine knusse opzet.

De dieren zijn allemaal gehuisvest in een open verblijf, je zult ze dus tijdens het familie uitje zeker allemaal tegenkomen.

Ze vertellen jullie veel over de dieren en laten jullie in levende lijve zien hoe de dieren leven.

Het zijn stuk voor stuk bijzondere dieren met bizarre leefgewoontes.


BROUWERIJ MAALLUST

Wil ja alles weten over Maallust bier en het bijzondere brouwproces? Foto: www.maallust.nl

In wat ooit de graanmaalderij was is nu bierbrouwerij Maallust gevestigd. Onder de oude dakspanten en de restanten van de droogmachines staan hun koperen ketels.

Hierin brouwen ze sinds 2011 op ambachtelijke wijze hun heerlijke bier.

Een paar enthousiastelingen sloeg de handen ineen en nam het initiatief tot het stichten van Bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen.

Hier worden in de koperen ketels bieren gebrouwen van hoge en lage gisting, die met hun naamgeving en unieke smaak de geschiedenis uitademen.

Hun bier proeven of lekker lunchen? 

In de oude graanmaalderij is niet alleen de brouwerij gevestigd, maar ook ons proeflokaal. Neem een kijkje tussen de koperen ketels of geniet van het mooie weer in hun biertuin.

Op deze locatie, waar de geschiedenis van gevangenisdorp Veen huizen bijna voelbaar is, smaakt hun ambachtelijke bier misschien wel het allerbest.

Wil je alles weten over hun bier en het bijzondere brouwproces?

Waan je voor even een Maallust-brouwer én proef hun heerlijke speciaalbier tijdens een rondleiding met proeverij.

Iets te vieren? 

Zij bieden diverse arrangementen aan om er een onvergetelijke dag van te maken op een unieke locatie.

Neem de tijd en geniet van Maallust!!!


HET WAPEN VAN SCHOTLAND

Een gezellig Schots restaurant in het centrum van Hooghalen, midden Drenthe. Foto: www.hetwapen.nl

Kom culinair genieten bij Het Wapen van Schotland in Hooghalen, midden Drenthe.

Je voelt je direct thuis in dit gezellige restaurant dat aanvoelt als een typisch Schots restaurant.

De inrichting is ook geïnspireerd op restaurants in de Schotse Hooglanden. 

Specifieke en traditionele Schotse gerechten verlaten de keuken zoals onder andere de Haggis, stoofschotels, zalm, hert en lamsvlees.

Maar ook bekende gerechten als schnitzel, varkenshaas en spare ribs. Daarnaast serveren zij volop visgerechten.

In hun restaurant kan je glutenvrij eten! Kom proeven en laat u verrassen!!!

Uiteraard zou het Wapen van Schotland geen typisch Schots restaurant zijn als het geen whisky's zou serveren. De bar is gevuld met honderden whisky's uit alle streken van Schotland en daarbuiten.

Kom eens proeven en doe de nosing en tasting...

Regelmatig is er livemuziek in het restaurant en elke tweede vrijdag van de maand houden zij een whiskyproeverij met passende hapjes.

In de lente en zomerperiode is het fijn vertoeven op ons zonnig terras. U kunt er buiten dineren en drinken. Genieten van al het goeds dat de Schotse en de Drentse Hooglanden u te bieden heeft...

Grotere groepen.... Dit kan voor een lunch zijn of een diner. Groepen zijn mogelijk tot maximaal 80 personen. Een lunch kan in buffet-vorm maar kan ook uitgeserveerd worden.

Bijna voor elk budget is er wel een mogelijkheid. In overleg is er veel mogelijk. Voor een voorstel en/of vrijblijvende offerte kunt u mailen naar info@hetwapen.nl


JOYTIME

Ben jij graag lekker bezig en hou je van uitdaging? Foto: www.joytime.nl

Ben je een grote liefhebber van recreatieve, spannende en sportieve outdoor en indooractiviteiten en zoek je een geschikt uitje voor het hele gezin? Ga dan naar Joytime: specialist op het gebied van outdoor en indoor sportactiviteiten.

Joytime vrijetijdsactiviteiten is gevestigd in Grolloo. Dit oeroude esdorp is gelegen midden tussen de staatsbossen in het hartje Drenthe.

In de directe omgeving van Grolloo, aan de rand van het staatsbos vind je recreatieplas De Kleine Moere. Dit is de thuisbasis van Joytime. 

Deze zeer schone waterplas met fraai aflopende stranden is bijzonder geschikt als zon- en zwemlocatie voor het hele gezin. Bij De Kleine Moere is een strandpaviljoen met een kiosk en ruime (lounge)terrassen aanwezig.

Joytime biedt in totaal 20 verschillende activiteiten aan, waaronder vlotten bouwen, quad rijden, mountainbiken, klimmen op de klimwand, kanoën, klootschieten, rennen op een hindernisbaan of survivalbaan, kanopolo en boogschieten.

Voor de kids zijn er speciale kinderactiviteiten te doen bij Joytime, dus ook voor jongere bezoekers is het avontuurlijke park leuk om te bezoeken.

Met één entree kaartje heb je toegang tot meer dan 20 activiteiten in hun Outdoor Belevingspark. Natuurlijk kun je ook heerlijk komen klimmen op hun parcoursen in het Klimpark door de mooie bossen van Grolloo. 

Met maar liefst 6 parcoursen ben je wel even zoet. Zowel het Outdoor Belevingspark als het Klimpark is al te boeken vanaf één persoon.

Voor gelegenheden als familiedagen, bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten is het park in Drenthe zeker de moeite waard!!!


RISTORANTE DA LUCA

Voor een avondje culinair genieten bent u aan het goede adres!!! Foto: www.ristorantedaluca.nl

Da Luca is een echt Sardijns restaurant, gelegen aan de Hoofdstraat in Hoogveen, vlakbij theater De Tamboer.

Ristorante Da Luca is gevestigd in een mooi karakteristiek statig pand. Een gezellig Sardijns restaurant die onder leiding van eigenaar Stefano authentieke Italiaanse gerechten serveert.

Bij Ristorante Da Luca kunt u genieten van het beste dat Sardinië te bieden heeft. Vers, kwaliteit en persoonlijke aandacht is waar zij voor staan in een ongedwongen sfeer.

Het belangrijkste ingrediënt van de Italiaanse keuken is echter niet de keuken te vinden, maar in de zaal: dat is de Italiaanse traditie, eeuwenoud maar nog steeds springlevend.

Stefano, eigenaar en chef-kok, verstaat de kunst om van iedere maaltijd een feest te maken.

Er wordt zonder menukaart gewerkt. U kunt kiezen uit 4 of 5 gangen en geeft aan wat je wel en niet lust. 

Heeft u een beetje haast voor de voorstelling bij de Tamboer of de bioscoop? Geen probleem, zij bereiden een heerlijk bordje verse pasta voor u!!!

Bij Ristaorante Da Luca bent u ook in de gelegenheid om hun zaaltje te reserveren! Dan zit u besloten met uw gezelschap. Van vergadering met beamer tot jubileum of verjaardag, er zijn veel mogelijkheden!!!

De Italiaanse liefde voor lekker eten is slechts een van de manieren waarop Italianen hun passie voor het leven uitdragen. Een gezamenlijke maaltijd met vrienden en familie blijft het hoogtepunt van de dag; samen lekker genieten van lekker eten, een mooie wijn en goed gezelschap!!!

Voor een avond culinair genieten bent u aan het goede adres!!!