4 van de beste bezienswaardigheden in Zuid-Holland (2020)

Vakantieliefhebbers zullen zich nooit vervelen in Zuid-Holland!!!


Met haar grote steden zoals Den Haag en Rotterdam is in Zuid-Holland altijd meer te beleven dan u verwacht!!!


Zuid-Holland heeft haar vakantiegangers veel te bieden. Of  uw voorkeur uitgaat naar steden, strand of natuur, Zuid-Holland heeft het.

Een gezinsvakantie of een vakantie met zijn tweetjes kan in Zuid-Holland zeker slagen. Met haar grote steden zoals Den Haag en Rotterdam is in Zuid-Holland altijd meer te beleven dan u verwacht.

De provincie heeft diverse prachtige musea en monumenten die het bezoeken waard zijn. Daarnaast is een stadswandeling door Rotterdam of Den Haag ook altijd de moeite waard. Voor diegene die liever de natuur opzoekt is in Zuid-Holland ook veel te beleven. 

De diverse natuurgebieden in Zuid-Holland hebben wandel- en fietspaden en ook langs het strand kunt u een mooie wandeling maken.

Als u de drukke Randstad even wilt ontvluchten, kunt u terecht in een van de vele badplaatsen. In Scheveningen vindt u veel strandtenten, de bijzondere pier en het enorme Kurhaus.

Bij het strand van Noordwijk vindt u een prachtig duingebied waar het goed wandelen en fietsen is.  Andere badplaatsen zijn Kijkduin en Katwijk. Vele stranden zijn het gehele jaar open.

Zowel in de zomer als winter maanden heeft de provincie Zuid-Holland haar toeristen veel te bieden!

Vakantieliefhebbers zullen zich in Zuid-Holland nooit vervelen!!!


ARCHEON MUSEUMPARK

Beleef de geschiedenis in Archeon. Foto: www.archeon.nl


Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek het Romeins Museum en duik in de Middeleeuwen. 

Stap binnen in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland.

Ga mee op reis: héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maak je kennis met de jager en ontdek je hoe zij leefden. In de mooie mesohut zie je hoe men vroeger woonde. Daarna ga je door naar de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd.

In het Romeinse stadje staan o.a. een badhuis, een tempel en een Romeinse herberg. Ook kun je meedoen aan vele activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, een fibula maken of de kruidenspeurtocht.

In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de houtbewerker, de bakker of de smid bezoeken. Ook kun je aan de slag met een vilten armbandje, zwaardvechten of boogschieten. Tot besluit kan iedereen nog even ravotten in de speeltuin of het doolhof.

Tijdens de introductiefilm word je meegenomen op een reis door de geschiedenis van ons land. Ga daarna als echte archeoloog te werk op de verschillende laboratoriumtafels. Onderzoek echt archeologisch aardewerk en raak skeletmateriaal van dieren aan. Veel Romeinse vondsten uit Alphen aan de Rijn vertellen het verhaal van de soldaten, maar ook van de lokale bewoners. Ontdek hoe de Romeinen schreven (en probeer het zelf), kijk wat voor wapens ze droegen en waar ze mee betaalden. 


VRF1 VIRTUAL REALITY FORMULE 1

Een echte unieke virtual reality ervaring in Den Haag! Foto: www.vrf1.nl


Op hun locatie in Den Haag staan vier VRF1 race simulatoren die zijn samengesteld uit de beste simulatie race producten van over de hele wereld.

De simulatoren zijn gebouwd om een zo realistisch mogelijke ervaring te bieden.

Tijdens het racen voel je de trillingen van de motor, de wind in je gezicht en adrenaline door elke bocht.

De kracht van Virtual Reality is de mogelijkheid je te verplaatsen naar een andere plek. De meest indrukwekkende, unieke ervaring die dichterbij de realiteit komt dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Je stapt in de simulator, zet je VR bril op en je zit gelijk in jouw formule 1 auto. Je handen zweten en het is aftellen tot de start. Lights out and away we go!!!

HUUR EEN SIMULATOR:

Bied de gasten van jouw evenement, feest of beurs stand iets unieks! De VRF1 race simulatoren staan voor innovatie, spanning, en de hoogste kwaliteit op de markt. 

Is dit iets wat past bij jouw organisatie of merk dan past de VRF1 race simulator perfect bij jouw uitstraling.

De simulatoren zijn te huur per dag en worden begeleid  door een VR race expert.

Contact VRF1 op 0636402990 of email hello@vrf1.nl


HOFJE VAN JONGKIND

Een diamant in het historisch centrum van Gouda! Foto: www.hofjevanjongkind.nl

Sandhya en Eugene heten u welkom in de Zeugstraat nr 28 in Gouda.

Enkele jaren geleden is hun liefde voor koffie ontstaan. Naast het drinken en zetten van goede koffie, heeft Eugene zich ook verdiept in het branden van koffie.

Deze hobby is in april 2017 uitgegroeid tot waar zij nu staan en hebben een kleine koffiebranderij gestart. Ze hadden altijd een droom om een eigen  koffiebar te starten, om zo ook andere gasten van heerlijke koffie en lekkernijen te laten genieten.

Naast de koffie is bakken ook een grote hobby voor hun. Al het gebak dat zij serveren is zelf gemaakt van verse producten. Dit geldt ook voor het ontbijt en de lunch.

In deze nieuwe koffiebar is de branderij achter in het pand te zien. Op bepaalde dagen/tijden zal er ook echt worden gebrand en bent u getuige van hoe ruwe koffie in heerlijke versgebrande koffie wordt omgetoverd. 

Het Hofje van Jongkind is vernoemd naar het voormalige Hofje dat op deze plek in het jaar 1702 is gesticht. Het Hofje bestond uit 11 arbeiderswoningen en een binnentuin.

Achterin het pand kunnen gasten genieten van de binnentuin en het oude hofje met de vier huisjes die nog bewaard zijn gebleven. Een huisje is te gebruiken voor private dining voor groepen voor 10 personen, hier kunnen de gasten in een oud huisje, met oude spulletjes genieten van een kaasfondue of high coffee.

Naast koffie, thee en andere dranken serveert het Hofje van Jongkind ontbijt, lunch en pannenkoeken.

Een oase van rust in het stadscentrum van Gouda, een unieke combinatie van modern en oud, een onvergetelijke beleving!!!

Voor meer informatie ga naar www.hofjevanjongkind.nl


ROTTERTRAM

Ontdek Rotterdam in de RotterTram!!! Foto: www.rottertram.nl


Beleef Rotterdam tijdens een culinaire rondrit in het rijdende tramrestaurant!!!

De historische RET-tram uit 1969 is omgebouwd tot de RotterTram, een exclusief tramrestaurant met 44 plaatsen, een keuken en toilet aan boord.

Tijdens een rondrit van zo'n 2,5 uur rijden ze langs verschillende bezienswaardigheden in Rotterdam.

De horecapartner Ad Janssen van GasteRhoon zorgt voor een hoogstaand viergangendiner met bijpassend drankarrangement. 

Een rondrit met de RotterTram incl. diner, drankarrangement en tafelwater kost 79,95 euro per persoon.

Het menu bestaat uit diverse vis- en vleesgerechten. Het bijhorend drankarrangement bestaat uit wijn of non-alcoholische dranken en elke tafel is voorzien van een fles Rotterdams kraanwater.

Zij rijden hun reguliere diner ritten van wo t/m za van 18:30 tot 21:00, en wisselen om de twee maanden het menu.

Specifieke dieetwensen of allergieën kunnen bij de reservering worden doorgegeven.

De opstapplaats voor de RotterTram is op het Willemsplein, ter hoogte van het opstappunt van de waterbus/watertaxi en de Spido (nummer 85).

Uit eten in een rijdende historische tram.... Leuk concept, echt een aanrader!!!

Contact: reserveren@RotterTram.nl   Telefoon 010-3075847